Bottle of smoke: ode aan the Pogues in Bierreclamemuseum 8 november

0

 

Diegene die zichzelf een echte Folkliefhebber durft te noemen, kan niet om dit grauwe gezelschap heen, The Pogues! Topmuzikanten met zanger en medisch wonder Shane MacGowan als uithangbord. Echte folkpunk die lang zal blijven voortleven.

The Bottles Of Smoke brengen het beste van The Pogues, zoals ze dat zelf in de jaren 80 deden. Energiek, rauw en snel. In een moordend tempo wordt je meegenomen terug in de tijd. Cúchulainn ligt nog haperend op zijn sterfbed na een vergiftiging, Sally MacLennane pakt zijn biezen naar een ver oord en op de hoek van de bar zit een arme Ierse spoorwegbouwer zich te beraden over het werk dat hem in de hemel te wachten staat.
Het ene lied vrolijk en snel, het andere traag en treurig. En dat alles met de juiste instrumenten die deze muziek zo uniek maakt.

Tussen de dranklucht en sigarettendampen kwamen de jaren 80 klanken van The Pogues weer tot leven door een zeskoppig gezelschap, dat bij elkaar werd geraapt en opgesloten in de oefenruimte.
The Bottles Of Smoke zijn er klaar voor om je mee te nemen naar de donkere straten van Londen, de smerige zwartgeblakerde fabrieksmuren van een oud vervallen dorp, of misschien zelfs wel helemaal naar South Australia voor een Fiesta.
The Bottles zijn:
Accordeon/Mondharmonica/Zang: Gwendo,             Basgitaar/Zang: Glenn
Mandoline/Banjo/Zang: Charly                                     Gitaar: Paul
Thin Whistle/Klarinet/Gitaar: Marlou                          Drums/Zang: Kees

Bier, Guinness, Whisky en The Bottles Of Smoke won’t do you any harm, they’re good for a healthy, energetic, tasty and relaxed evening with great music, and loads of fun!
Zondag 8 november vanaf 17 uur, toegang natuurlijk gratis.
Meer info: 076-5220975 of info@bierreclamemuseum.nl
Tot dan,

Bierreclame Museum
Haagweg 375
4813 XC Breda
076-5220975

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter