In memoriam: Dré Karthaus 2-5-1922 / 23-10-2015

0

Dré Karthaus  maakte kennis met de C.C. toen hij nog werkzaam was als algemeen chirurg in het St. Ignatiusziekenhuis. Hij werd lid van de Raad van Wijze Mannen en mede op zijn initiatief kreeg ‘t Aogje in 1991 een echt carnavalssymbool, het varkentje Nil,  geplaatst op het Zottenhofke tegenover Haagweg  395.  Dré was de ontwerper en de maker van het beeldje. In 2007 kwam er een biggetje bij, Driekske. Dré plaatste het beeldje zelf naast Nil.

Dré was ook hoftekenaar voor stichting C.C. ‘t Aogje. Vele artikelen in De Lapteen kregen door zijn illustraties een carnavalesker karakter. Als laatste opdracht voor de C.C. maakte hij een paar maanden geleden een bijzondere tekening voor de 55 ste jaargang van de karrenevalskraant van ’t Aogje, De Lapteen, die in 2016 zal verschijnen.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter