Zoiets ziede zelde: Dorpskwis Princenhage

0

Op zaterdag 28 november 2015 strijden weer maximaal 20 teams tegen elkaar bij de 29e Dorpskwis Princenhage. Tijdens dit sportieve evenement zien we ieder jaar een aantal vaste deelnemers terug, maar Stichting C.C. ‘t Aogje ziet hier ook graag nieuwe deelnemers verschijnen.
Deelname staat open voor iedere groep enthousiastelingen, die de uitdaging aandurft. Het is dus niet zo, dat men een “officiële” vereniging moet zijn. Ook een groepje vrienden, buren of collega’s kan deelnemen!

Voor de clubs die nog niet bekend zijn met de Dorpskwis volgt hieronder de opzet
Startopdrachten:
Om 16.30 uur haalt een afvaardiging van de ingeschreven club vier startopdrachten af in de Koe. Deze moeten vóór 19.30 uur uitgevoerd worden. Men mag daarbij zoveel hulp gebruiken als men vinden kan. Met deze startopdracht verdient men punten, die van belang zijn voor het verdere verloop van de avond.

Voorronden
Bij het avondprogramma staat een team van vijf personen centraal. Zij beginnen met vijf keer drie vragen/opdrachten. Iedere keer krijgen ze voor een drietal vragen drie minuten de tijd om het juiste antwoord te vinden. Allerlei informatiebronnen mogen hierbij worden gebruikt.

Halve finale
De acht teams met de meeste punten gaan rechtstreeks door naar de halve finale. Via een herkansing krijgen twee van de overige deelnemers de mogelijkheid om alsnog in de halve finale te komen. In de halve finale komt steeds een van de vijf teamleden als ‘de specialist’ op het toneel om vragen te beantwoorden.

Er zijn vijf verschillende categorieën:

  1. Kennis van Princenhage en omgeving
  2. Sport
  3. Cultuur
  4. Algemene ontwikkeling en
  5. Actualaiteit

In de halve finale kan er al geld verdiend worden met zogenaamde BONUS-vragen. In iedere ronde wordt een extra vraag gesteld en deze levert bij een correct antwoord direct € 50,00 op of kan ingewisseld worden voor extra punten.

Finale
De acht ploegen met de hoogste score plaatsen zich voor de finale. Indien noodzakelijk zullen schiftingsvragen bepalen welke teams zich voor de finale plaatsen. Puntentotaal bij de start van de finale is afhankelijk van de plaatsing in de halve finale: 1e plaats – 8 punten, 2e plaats – 7 punten, … , 8e plaats – 1 punt. In de finale wordt per vraag één punt gerekend. Een correct antwoord levert dus 1 punt bijtelling en een foutief antwoord 1 punt aftrek. De teams, die eindigen als nr. 1, 2 of 3 winnen geldprijzen van resp. € 250,00 , € 125,00 en € 75,00.

Inschrijven:
Voor inschrijfformulieren of informatie kunt u zich wenden tot de Werkgroep Dorpskwis, t.a.v. Willem Schoonebeek, tel: 076-5650445 / 06-12089654 of e-mail: dorpskwis@cctaogje.nl .

Inschrijvingen moeten uiterlijk zaterdag 14 november 2015 in het bezit zijn van Stichting C.C. ’t Aogje!

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter