Burendag in Princenhage

0

Op 26 september vierde Nederland voor de tiende keer Burendag. Ook in Princenhage werd dit op verschillende locaties gevierd. Het Wijkblad Princenhage maakte een rondje door de wijk.

Buurtverenging de Bieloop pakte groot uit met 2 springkussens voor de kinderen en een gezellig terrasje voor de volwassenen. Ongeveer 30 volwassenen en 30 kinderen deden namens de buurtvereniging mee aan Burendag. In een partytent was de bar opgesteld en stonden schalen met lekkere hapjes. In de avond kwam er een mobiele pizza bakker waarbij gezamenlijk de pizza’s werden gemaakt.

De bewoners van de Liesboslaan vierden feest onder het thema: Liesbosstraat Bruist. De Liesboslaan werd voor een middag en avond afgesloten, ook om aandacht te vragen dat het om een 30km zone gaat en er in de straat vaak erg hard wordt gereden. Ook hier spelende kinderen op straat en een luchtkussen. Tegen de avond ging niet alleen de barbecue aan maar ook de terrasverwarmer om het een beetje behaaglijk te hebben.

Gebarbecued werd er ook in Dorpswei waar het afsluitende toernooi van de jeu de boule vereniging Princenhage was. Niet helemaal in de trend van burendag maar toch een gemoedelijk samen zijn van mensen uit de wijk. Het team wat heeft gewonnen bestaat uit Jeanne Nuitermans, Henk Keller en Andre van de Broek. Andre werd de individuele winnaar van het toernooi.

In de Burgemeester Luysterburghstraat werd vrijdagavond Burendag al gehouden onder het motto: Afscheid van de vijver. Bij de redactie is niet bekend of hier veel tranen of bier gevloeid is.

 

aaaDSC06640 aDSC06666 aDSC06670 aDSC06676 aDSC06719 aaaDSC06705 aaaDSC06749 aaaDSC06752 aaaDSC06805 aDSC06761 aDSC06797

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter