40 à 50 bedrijven Westkant Princenhage op komst

0

Aan de rand van Princenhage, tussen de Princenhagelaan en de A16 ligt al jaren een groene buffer. Daar gaat spoedig verandering in komen.
Oorspronkelijk was het stuk grond (ook wel “wig” genaamd en maar liefst 14 ha groot) voorbestemd voor TOP logistiek. Er zou een hele technische- en logistieke campus verrijzen. De plannen waren al getekend en gepresenteerd, maar bleken uiteindelijk geen haalbare kaart en werden afgeblazen.
Het nieuwe project heet Rithmeesterpark. Het is de bedoeling dat zich hier vanaf 2016 de eerste bedrijven gaan vestigen. Het moet een nieuw werkgebied in Breda worden in een groene inspirerende omgeving met kantoren en bedrijven. De kavels zijn flexibel in afmeting en invulling.
Er is ruimte voor zo’n 40 / 50 bedrijven.

Het stuk grond tegen de Graaf Engelbertlaan is voorbestemd voor internationale bedrijven. De andere stukken grond voor regionale bedrijven.
Op één van de stukken grond zou een project komen: de Zonnewijde. Dit is een initiatief van Breda Duursaam. Op dit grootste zonnepark van Brabant met de beoogde bijna 7000 zonnepanelen kon men een zonnepaneel kopen. Naar nu echter blijkt gaat dit project verhuizen naar Steenakker.

Als het goed is gaat men in 2016 starten met de ontwikkeling van het Rithmeesterpark en vestigt zich er eind 2016 het eerste bedrijf. Hiermee wordt Princenhage geheel omsloten aan de Noord- en Westkant met bedrijven.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter