Cecilia Princenhage verliest haar erelid en nestor Jan van Dijk.

0

Afgelopen zondag is Jan van Dijk overleden. Hij is 86 jaar oud geworden en van die 86 jaar was hij 76 jaar lid van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage. Hij is in 1939 begonnen op klarinet en hij is dit instrument zijn leven lang trouw gebleven. Maar naast muzikant was Jan ook 50 jaar lang bibliothecaris van Cecilia en redacteur van het verenigingsblad. Daarnaast vervulde hij gedurende 33 jaar vele bestuursfuncties. Hij archiveerde en beheerde het wel en wee van Cecilia en daarmee ook een stuk van de Princenhaagse historie. Jan was ook de initiator van het boek “Cecilia Harmonie in Princenhage” en zijn archief vormde de basis van dit boek. De verdiensten van Jan voor “zijn” Cecilia kunnen niet overschat worden. De waardering voor deze onbegrensde clubliefde kwam tot uitdrukking in het erelidmaatschap. In december 2006 is Jan benoemd als het eerste erelid in de op dat moment 135-jarige geschiedenis van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter