Wim Daniëls in de Koe

0

Op uitnodiging van het SGAP en de Vrije Boekhandel spreekt Wim Daniëls op zaterdagavond 30 mei over het Brabantse dialect in gemeenschapshuis De Koe. Wim Daniels is als “taalprofessor” een geregelde gast in diverse radio- en televisieprogramma’s en was jarenlang als vaste columnist verbonden aan het radioprogramma “Spijkers met koppen”.

Wim Daniëls groeide op in het Brabantse Aarle-Rixtel, met woorden als ‘ollieklonje’, ‘brandestransie’, ‘ertschalle’ en ‘tantanna’. Gedreven door zijn onstuitbare verwondering over het dialect van zijn geboorteplaats raakte de jonge Wim verslingerd aan de taal. Hij combineert taalplezier met de wens om er alles van te weten en ook om anderen enthousiast te maken voor de wondere wereld van de taal. Bij de voordrachten van Wim Daniëls valt er altijd veel te lachen. Hij schreef vele boeken waaronder: “De taal achterna”, “Groeten uit Brabant”, “Spijkerbalsem” , “Lang leve Wim” en “Mieters”.

De voordracht van Wim Daniëls begint 30 mei om 20.00 uur. Toegangskaarten, à € 7,00 zijn te reserveren via info@sgap.nl en te koop bij Bachman (Haagsemarkt 29) en de Vrije Boekhandel (Veemarktstraat 40).

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter