Jens Heijnen wint 13e kennisquiz SKIP

0

Op zaterdagavond 7 maart vond de 13e kennisquiz van SKIP plaats voor jongens en meisjes van groep 8. Het thema was Glitter en Glamour. ‘s Middags al hadden de kinderen een startopdracht gehaald en ‘s avonds werden zij door presentatoren Ron van Zundert en Armin Floren flink aan de tand gevoeld over hun kennis. Er deden 17 teams mee. De ene na de andere vraag werd afgevuurd op de kinderen in diverse categorieën. De juryleden Paul Kerkhofs en Eric Gladdines hadden de taak om alles goed te controleren. Zij moesten ook een paar keer ingrijpen bij een paar foutjes.
Hilarisch was ook de doe-opdracht om zoveel mogelijk schoenen uit het publiek te verzamelen. De laatste rondes werden gespeeld met drukknoppen op het podium. Hier werd toch wel duidelijk dat het met het rekenniveau van enkele kinderen bijzonder goed gesteld is. Met name Gijs Hoogerheijde loste binnen luttele seconden de moeilijkste sommen op: geniaal. En op de vraag “wie wordt ook wel de vader des vaderlands genoemd” kwam het leuke antwoord: “vader Abraham”, bijna goed!
In de ultieme finaleronde toen er nog maar 5 kinderen over waren werd het kaf van het koren gescheiden. Het werd met name een strijd tussen Jens Heijnen en Gijs Hoogerheijde die beiden veel goede antwoorden hadden. Uiteindelijk won Jens Heijnen met 2 puntjes voorsprong op Gijs Hoogerheijde. De derde plaats was voor Tijn Legierse.
Jens won hiermee een cheque van € 75,- bij de Readshop.

Bovenal was het een hele gezellige avond met veel spanning en plezier

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter