Jill Dun maakt haar droom waar

0

(foto: Henk Fransen)
Vandaag opent in de Dreef een nieuw snoepwinkeltje: “Holly Jolly”.
Op haar elfde ging Jill Dunn (31) na schooltijd Frans van Nunen helpen in het ‘Rode Winkeltje’ aan de Liesbosstraat. Daar begon haar droom om ooit nog eens voor zichzelf te beginnen met een snoepwinkel. Vandaag dinsdagmiddag 3 maart maakt zij die droom waar door haar zaak ‘ Holly Jolly’ aan de Dreef nummer 1 te openen. Reden genoeg om enthousiaste Jill aan het woord te laten.

Klappen van de zweep
“Bij Frans heb ik het klappen van de zweep leren kennen. Het is begonnen toen Frans een keer zijn duim gebroken had en hij mij vroeg om in de winkel een handje toe te steken. Ook toen Frans letterlijk en figuurlijk aan de beterende hand was, ben ik hem blijven helpen. Ik had het er echt naar mijn zin en leerde natuurlijk ook veel van Frans. Ook nadat Frans het rode winkeltje had gesloten zijn wij, mijn moeder en zusje en ik, contact met Frans blijven houden en steunen we hem waar nodig, want hij is maar alleen en inmiddels 77.”

Nostalgische sfeer
“Het rode winkeltje in de Liesbosstraat is – zeker voor de iets ouderen – een onuitwisbare herinnering uit hun jeugd. Je kon voor een dubbeltje of kwartje bij Frans terecht om snoep uit te zoeken. Zo ga ik het ook doen: ik sta achter de toonbank en pak het snoep in dat men wil. Het wordt een moderne winkel, maar de inrichting is zodanig dat de nostalgische sfeer, waar het rode winkeltje zo bekend om was, weer helemaal terug is in Princenhage. Zo heb ik op de wand een grote foto laten aanbrengen waarop vader en moeder Van Nunen achter en Franske voor de toonbank zijn geportretteerd. Wat de sortering snoep betreft heb ik me aangepast aan deze tijd, waarin veel meer bewustwording is van de kwaliteit van voedsel en met name van snoep.”

Biologisch snoep
Op de vraag wat ik me bij biologisch snoep moet voorstellen, krijg ik een uitgebreid antwoord: “Ja, de meeste mensen hebben daar vraagtekens bij. Door biologisch snoep te verkopen wil ik bijdragen aan de bewustwording van ‘gezond’ snoep. In mijn assortiment van 160 soorten snoep is er een grote keus uit suikervrij, glutenvrij en lactosevrij snoep. Maar ook de ouderwetse soorten, die je bijna nergens meer kunt krijgen, zijn bij mij te koop. Zo importeer ik als enige in Nederland met de hand gemaakte karamelblokken uit Frankrijk, glutenvrij en met honing gemaakt in plaats van suiker. Ook Oudhollandse salmiakbrokken vind je weer terug in de winkel.”

Speciale actie bij opening
“Aangezien de winkel te klein is om voor de opening op 3 maart veel mensen te ontvangen, vermeld ik in een flyer die u zult ontvangen de speciale actie ter gelegenheid van de opening van ‘Holly Jolly”. De openingstijden zijn: dinsdagmiddag van half een tot vijf uur, woensdag, donderdag en vrijdag van tien tot vijf uur en op zaterdag van negen tot drie uur. Ik heb er zin in!”
De redactie wenst Jill een ‘heerlijke’ toekomst met “Holly Jolly”.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter