Hoe schoon is ‘t Aogje

0

Dat werd tijdens de afgelopen carnaval door velen uit volle borst meegezongen. Een kleurrijke stoet kinderen trok vrijdagmiddag door het dorp en zondagmiddag nog eens zo’n bont gekleurde stoet. Het Aogse Groen Wit hing aan menig gevel fier te wapperen. Trots zijn we met z’n alle op ons Aogje.

Maar helaas Carnaval is voorbij en Hoe Schoon is het Aogje eigenlijk? Er is 1 kleur die overblijft. BRUIN… Poep bruin!

Sinds carnaval ben ik alweer door verschillende hopen gereden met onze kinderwagen of heb ik de schoenen van mijn kinderen schoon moeten maken. Ik stoor me vooral aan de hopen rondom de Scholen. Kinderen spelen en lopen op de gras veldjes om de school en het is vrijwel iedere dag raak. Hebben de honden bezitters in Princenhage geen kinderen op school? Dan zijn er nog de drollen die zonder blozen bij iemand voor de voortuin liggen, gewoon op de stoep, waar je dagelijks 8 keer voorbij loopt. En niet alleen kleintjes, nee, ook van de hele grote.

Gelukkig zijn er ook hondenbezitters die de behoefte van hun hond netjes in een plastic zakje doen. Chapeau voor hen die dat doen en begrijpen hoe vervelend het is voor andere mensen om in de uitwerpselen van hun huisdier te moeten staan. Laat ik er wel even bij zeggen dat het dan wel de bedoeling is dat deze zakjes in een afvalbak gegooid dienen te worden. In veel struiken in ons schone Aogje hangen de zakjes poep gewoon in de takken. Bij het uitlaatveldje achter de Dobbelsteen liggen ze zelfs netjes op een rij aan de rand van het veldje.

Trots zijn we met z’n alle op ons Schoon dorp maar we laten het wel onder poepen door onze huisvrienden.

Ruim de rommel op en gooit het dan met hetzelfde gemak in een vuilnisbak!!! Laten we voortaan trots en met recht kunnen zingen…Hoe Schoon is ons Aogje… dat is hier op aarde een hemel voor mij!!!

Fam. van Boxel-Akkermans
hondenpeop2

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter