Mogelijk ook giftige hondenbrokken in Princenhage

0

Vandaag is melding gemaakt van mogelijk giftige hondenbrokken in Princenhage, zoals deze op meerdere plaatsten in Brabant zijn gevonden de afgelopendagen. Het gaat om het grasveld aan het Don Boscoplein zo meldt de politie.

De giftige brokken zijn wit/grijs van kleur (foto met de groene liniaal/bovenste foto). Meestal worden ze gevonden op grasveldjes waar honden worden uitgelaten. Volgens de politiewoordvoerder lijken de giftige brokken op vuurwerkresten (zie foto met de doorzichtige liniaal).

Vanuit heel Brabant komen er meldingen van mogelijk giftige hondenbrokken/vuurwerkresten. Tot nu toe is een hond overleden aan het eten van de brokken, meerdere andere honden werden ziek.

De politie raadt mensen aan de hond aangelijnd te houden, maar dat is eigenlijk altijd al verplicht. Ziet u een verdachte hondenbrok neem deze dan mee in een plastic zakje, maar raak het niet met uw blote handen aan. Meldt de vondst bij de politie en bewaar de hondenbrok in het zakje. Als de politie de door u gevonden hondenbrok wil controleren nemen ze contact op, u hoeft het dus niet af te geven op het politiebureau.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter