Nieuw eetcafé op de Haagsemarkt

0

Na het vertrek van de Rabobank op de Haagsemarkt stond het pand leeg. Daar gaat echter snel verandering in komen. Als alles meezit gaat eind mei van dit jaar al gaat een nieuw eetcafé open in het gehele linker pand van het voormalige Rabobankgebouw op de Haagsemarkt. Vol enthousiasme spreken Will Hense en Ben Sprenkels over de plannen die ze hebben voor hun nieuwe eetcafé. Ben Sprenkels kennen we uiteraard als eigenaar van Don Qui John en ook Will Hense is geen onbekende in het dorp.

Na het vertrek van de Rabobank op de Haagsemarkt stond het pand leeg. Daar gaat echter snel verandering in komen. Als alles meeezit gaat eind mei van dit jaar al gaat een nieuw eetcafé open in het gehele linker pand van het voormalige Rabobankgebouw op de Haagsemarkt. Vol enthousiasme spreken Will Hense en Ben Sprenkels over de plannen die ze hebben voor hun nieuwe eetcafé. Ben Sprenkels kennen we uiteraard als eigenaar van Don Qui John en ook Will Hense is geen onbekende in het dorp.

Hoe kwamen de plannen voor een eetcafé tot stand?
Ben Sprenkels: “ Will was al langer een soort spreekbuis voor me, een soort Raad van Advies. Ik zit nu met Don Qui John al 17 jaar op de Haagsemarkt en dat gaat uitstekend. Er komt echter steeds meer werk achter de schermen bij kijken om een restaurant te runnen, inkoop, contacten, personeel…. Mijn drive ligt echter meer bij het creatieve stuk op de werkvloer.

Ik praat er al een paar jaar met Will over om iets anders te gaan doen, mijn en onze horizon te verruimen”. Toen het pand op de Haagsemarkt beschikbaar kwam zagen de beide heren hun kans schoon en richtten samen Prinsen Horeca BV op. Ook Wills achtergrond ligt in de horeca. Will: “ Mijn affiniteit ligt meer bij de backoffice, de beheerszaken, achter de schermen”.

En dus lijkt het een perfecte combinatie en een win-win situatie voor beiden. De intentie is er om ook voor Don Qui John op die manier te gaan samenwerken: Will de backoffice en Ben de creatieve kant op de werkvloer.

Wat wordt het voor een soort zaak?
“Volgens ons is er behoefte aan een borrelplek in combinatie met eten. Het wordt een hele andere zaak dan Don Qui John. Dit wordt zeg maar een bierig eetcafé waar je terecht kunt voor lunch, diner en borrel in een hele ongedwongen laagdrempelige sfeer. Het is veel sneller en toegankelijker dan een restaurant, maar wél met lekker vers eten. Op de eerste verdieping verhuren we vergaderruimtes voor bijvoorbeeld bedrijven en verenigingen. Na de vergadering kunnen ze beneden lekker borrelen.

In de kelder realiseren we een bierproeflokaal waar we bijvoorbeeld biercursussen gaan geven.

Een stuk van de achterkant wordt ingekort om er een heerlijk terras op het Zuiden te realiseren. We gaan open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 01.00 uur.

Er moet nogal wat gebeuren aan het pand. “De kelder is nu een betonnen bak. Ook op de begane grond moet veel gebeuren. Het aangezicht van het pand zal hetzelfde blijven. Het oude pand wordt op een moderne manier ingericht met een industriële oude look.”

Beide heren zijn ervan overtuigd dat het een nieuwe impuls zal geven aan de Haagsemarkt. Het zal in ieder geval een hoop meer leven in de brouwerij opleveren. Een naam voor de nieuwe zaak hebben ze al wel, maar die blijft nog éven geheim.

Het Wijkblad Princenhage wenst beide heren veel succes toe de komende periode met verbouwen en inrichten en wenst hen alvast goede zaken toe.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter