Wijkblad Princenhage zoekt vriendensupporters

0

Stichting Wijkblad Princenhage heeft als doelstelling u te voorzien van het nieuws uit de wijk, achtergrondinformatie te geven en aankondigingen en verslag te doen van activiteiten. Dit doen we wekelijks door het uitgeven van het papieren Wijkblad. Maar ook via Facebook, Instagram en onze website www.wijkbladprincenhage.net en app. 

Dat Princenhage betrokken is bij wat er gebeurt in de wijk blijkt wel uit het feit dat onze site zo’n 600.000 keer bezocht is in het afgelopen jaar. Ook het aantal volgers op Facebook blijft maar stijgen, het zijn er ruim 4.250. Het Wijkblad Princenhage en Princenhage hebben al een lange traditie van 53 jaar met elkaar. Als het aan ons ligt, willen we nog jaren doorgaan met het uitbrengen van Wijkblad Princenhage.

Onafhankelijk
Sinds een aantal jaren zijn we volledig onafhankelijk. Er komt best veel bij kijken om iedere week een wijkblad te maken en de website en socials bij te houden. De redactie bestaat momenteel uit personen die dit op geheel vrijwillige basis doen. Maar wist u dat het maken van een wijkblad ondanks de vrijwillige inzet van de redactie veel geld kost? Het papieren blad moet immers opgemaakt, gedrukt (6.500 exemplaren), vervoerd en (door 23 bezorgers) bezorgd worden. Daarnaast moet de website in de lucht blijven en moeten de socials functioneren.

Inkomstenbron
Onze enige bron van inkomsten is de advertentie-opbrengst van ons wijkblad. We ontvangen geen enkele subsidie. Veel lokale ondernemers hebben een gouden, zilveren, of bronzen supporterscontract met ons afgesloten, waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Zonder advertenties is een papieren wijkblad immers niet mogelijk. Maar helaas zien we sinds dit jaar wel een (te) grote daling van de advertentie-inkomsten. Als deze doorzet, kan het papieren wijkblad niet blijven bestaan.

Financiële Actie
We krijgen ook van particulieren wel eens de vraag of ze ons kunnen ondersteunen. Dat kan zeker! Jaarlijks houden we daarom onze financiële actie. Ook dit jaar weer vragen we u om vriendensupporter te worden en zo bij te dragen aan het voortbestaan van het wijkblad.

Als vriendensupporter kunt u het Wijkblad Princenhage financieel steunen door een vriendendonatie te doen.

Juist nu we niet dicht bij elkaar kunnen komen en veel thuis zijn, maar wel van elkaars wel en wee op de hoogte willen blijven, juist nu we zo verbonden zijn in de stilte, juist nú vragen we u ons te helpen. Help ons nog informatiever te kunnen zijn. Elke donatie is ontzettend welkom. Iedere euro draagt bij aan ons voortbestaan.

Als we van u een donatie ontvangen, dan plaatsen we uw naam op een speciale vriendenpagina op onze site (tenzij u liever anoniem blijft uiteraard: in dat geval gelieve bij uw donatie ‘geen naamsvermelding’ te vermelden). We zijn met elke donatie blij, waarvoor alvast hartelijk dank.

De donaties plaatsen we op dezelfde manier op onze website als de ondernemers contracten:

Gouden vrienden: donatie vanaf € 50,-
Zilveren vrienden: donatie vanaf € 25,-
Bronzen vrienden: donatie vanaf € 10,-

U kunt uw donatie overmaken op NL 84 RABO 0142 4973 63 t.n.v. stichting Wijkblad Princenhage, onder vermelding van donatie en uw naam, bijvoorbeeld ‘Donatie Piet Janssen’.  

Alvast heel hartelijk dank!

Redactie Wijkblad Princenhage

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter