Dansstudio Jump laat zich niet kennen door Corona; lessen gaan online door!

0

Tot 6 april ligt het sociale leven plat. Horeca, sportverenigingen, hobbyclubs, we kunnen er voorlopig niet meer heen. Een nare situatie, maar zoals bij elke tegenslag levert het ook fantastische creatieve ideeën op.

Zo ook bij Dansstudio Jump. Ik spreek eigenaresse Sandra Strijbos over haar initiatief: “De fysieke lessen moesten helaas stoppen tot en met 6 april. Dat is heel jammer maar we ondersteunen uiteraard de maatregelen. We zagen het al een beetje aankomen, en daarom zijn we gaan brainstormen hoe we onze leden toch een les kunnen aanbieden. Dat heeft geleid tot EEN SUPER OPLOSSING!
Al onze docenten zijn de studio ingedoken om verschillende danslessen op video op te nemen! Je zou kunnen zeggen: je dansles gaat gewoon door, maar dan op een andere en nieuwe manier!” Wat een geweldig idee! Zo kan iedereen dus gewoon doorgaan met dansen, in eigen (slaap)kamer en op eigen tempo.

Hoe gaat het precies in zijn werk?
“Elke groep krijgt op zijn gewone lesdag en lestijd een video-dansles van de eigen docent via de eigen app-groep.
Op die manier kunnen ook dansers die een beetje verkouden zijn en hoesten lekker mee dansen. En zo kunnen we iedereen bereiken en verder oefenen voor onze grote theater voorstelling! En vooral: kunnen we het dansplezier door zetten.”

“We hebben al veel positieve reacties van onze leden en hun ouders ontvangen. We gaan hier dan ook met veel enthousiasme aan de slag om van alle online lessen een groot succes te maken. En hopelijk hebben alle maatregelen het gewenste effect, zodat we elkaar snel weer live kunnen zien!”

Een top initiatief, wat wellicht anderen ook op ideeën brengt om het (sociale) leven zo goed mogelijk door te laten gaan. We moeten het samen doen!

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter