Memorial Tour de France 1954

0

Zondag 7 juli om klokslag 11 uur is door oud-wielrenner Piet Hanegraaf de start gegeven van Memorial Tour de France 1954.

Op 8 juli 1954 startte de Tour de France in Amsterdam om via Breda na 218 kilometer te finishen in het Belgische Brasschaat. Het was de legendarische Woutje Wagtmans, die toen in Princenhage woonde, die deze etappe wist te winnen en de gele trui mocht aantrekken.

De laatste 50 kilometer naar Brasschaat wordt vandaag gereden. Om deel te mogen nemen moest men wel ouder dan 65 jaar zijn. De mannen vertrokken vanaf de Haagsemarkt en hopen op tijd in Brasschaat aanwezig te zijn om bij café De Vreemde Vogel live te kijken naar de ploegentijdrit van de Tour de France die vandaag gereden wordt in Brussel.

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter