Princenhage Klassiek

0

Het is zondag 30 juni tegen 13.00 uur, ben nog aan het bijkomen van de tropische temperaturen van gisteren, als ik op de Dorpswei aankom voor de opening van Princenhage klassiek. Het opleidingsorkest van Cecilia heeft zich achter in de tuin in de schaduw opgesteld. In het zonnetje staan de banken voor het publiek opgesteld.

Namens de organisatie heet Rini van der Linden alle aanwezige welkom. Het belooft een mooie dag te worden om te genieten van prachtige muziek in 13 verschillende tuinen met evenzoveel muzikanten/gezelschappen. Wethouder Marianne de Bie opent de 2e editie van Princenhage klassiek en benadrukt het belang van cultuur, zeker ook buiten. Dit is een speerpunt van de gemeente Breda voor de komende jaren.

Maestro
Terwijl de muzikanten op de eerste rij ook langzaam in het zonnetje komen te zitten is het tijd voor het eerste nummer. Dit nummer werd gedirigeerd door Jolande van Nijnanten, de winnaar van de 1e Maestro tijdens het afgelopen nieuwjaarsconcert. Daarna neemt de dirigent van Cecilia het stokje over voor het eerste van de drie optredens die Cecilia gaat verzorgen in de Dorpswei deze middag.

Heen en weer
Het einde van het optreden van Cecilia maak ik niet meer mee, want ik wil alle 13 optredens op de foto zetten voor op onze website. Een “normale” bezoeker zou maximaal 6 tuinen kunnen aandoen deze middag mede door de verplaatsingstijd. Ik ga dus heen en weer tussen de Dreef, Haagweg, Liesbosstraat terug naar de Haagweg etc. etc. en kom bij mensen in de tuin waar ik nog nooit ben geweest. Op iedere locatie word ik door de gastheer/gastvrouw welkom geheten. De eigenaren hebben gezorgd voor stoelen en overal staat wel water klaar voor de bezoekers. Op een aantal locaties kom ik collega Helma Martens tegen, ook zij heeft foto’s gemaakt en ook deze kunt u zien op onze website.

Diversiteit
Om van iedere muzikant/gezelschap iets te vertellen past nooit op de voorpagina van dit Wijkblad en ik zou door mijn bliksembezoeken misschien iemand ook tekort doen omdat ik niet het gehele optreden heb gezien. Eén gezelschap wil ik er toch wel uithalen. Bij Henk de Kroon in de tuin speelden verschillende meisjes, meiden en dames onder de grote rode beuk op een harp. Veel mensen op stoelen, zaten of lagen in het gras. Naast het geluid van de harpen was het muisstil, ik waande me even in de droomvlucht van de Efteling.

2020?
Met zoveel mensen op de been en alle positieve geluiden komt er vast een vervolg. De organisatie zegt dit evenement om de twee jaar te organiseren, maar er is genoeg animo om dit jaarlijks te laten plaatsvinden in ons mooie Princenhage.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter