Namen parken in Princenhage bekend gemaakt

0

Verschillende stukjes groen/parkjes hebben nu een officiële naam gekregen in Princenhage. “Heel Princenhage Plukt” had hiervoor een prijsvraag uitgeschreven.

Sommige locaties hadden in de volksmond al een naam of werden op een bepaalde manier zo aangeduid. Zo wordt “het grasveldje aan de Pottenbakkerstraat” omgedoopt tot “Hasselbraampark”. Dit is een verwijzing naar de vrucht Hasselbraam van de fictieve gelijknamige struik uit het kinderboek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt. Aangezien hier veel speelmogelijkheden voor kinderen zijn is voor deze naam gekozen.

Het park aan de Ambachtenlaan in de volksmond “Bielooppark / Brandnetelpark” wordt in tweeën gesplitst en krijgt nu de naam “Bielooppark” en “Princevillepark”. Bieloop is de oorspronkelijke vorm voor de door het park gelegen waterloop. Het gedeelte achter de molen krijgt de naam “Princevillepark” genoemd naar de witte villa.

Het aan de Ettensebaan gelegen park krijgt de naam “Luciapark” genoemd naar het naastgelegen woonzorgcentrum Thebe-Lucia.

Hasselbraampark

Bielooppark

Princevillepark

Luciapark

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter