Historische putdeksels “Gemeente Princenhage” geplaatst in dorpskern

0

Vier historische putdeksels met “Gemeente Princenhage” erop zijn in de dorpskern geplaatst.
Eentje bij de pomp, één bij de Hema, één voor Speek en eentje tussen la Barrique en Kaatje Jans.
Naast de bushalte aan het Heuvelplein ligt nog een vijfde “Princenhage-putdeksel)

Deze historische putdeksels (minimaal 75 jaar oud) komen uit de Heuvelstraat. Wibout van Dort nam hiervoor contact op met de voorzitter van de Dorpsraad, Marian Verheij. In februari 2017 gaat namelijk de Heuvelstraat op de schop. (de riolering wordt vernieuwd, er komt meer groen en bomen en de straat wordt smaller gemaakt).
Wibout wilde graag dat de putdeksels behouden bleven voor Princenhage.

In eerste instantie gaf de gemeente-afdeling fysiek beheer aan dat het nu al eruit halen van de putdeksels niet mogelijk was. Het voorstel van de Gemeente was om de opdracht aan de aannemer mee te geven zodat zij ervoor zouden zorgen dat de putdeksels niet zouden verdwijnen. De Dorpsraad gaf aan de vinger aan de pols te houden.

Een maandje later kwam Marian Verheij in contact met de projectleider rioleringsproject in Princenhage. Deze zei dat hij het gelijk zou gaan regelen zodat de putdeksels nog vóór het nieuwe jaar op de Haagsemarkt zouden liggen.
Zo gezegd, zo gedaan: de historische putdeksels liggen nu op de Haagsemarkt. In dit jaar dat we herdenken 75 jaar bij Breda te horen, is dit een mooi herdenkingsbaken aan de voormalige gemeente Princenhage.

 

 

 

 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter