Onvrede bij bewoners Burgemeester Luysterburgstraat

0

Het Wijkblad heeft kennis genomen van groot ongenoegen onder een deel van de bewoners van de Burgemeester Luijsterburgstraat. Het ongenoegen richt zich op de gemeente Breda en de projectontwikkelaar. Hieronder de reactie zoals het Wijkblad Princenhage deze binnen kreeg:

Jammer genoeg zijn gisteren (maandag 13 juni jl) zonder enige aankondiging aan ons als bewoners ALLE speelvoorzieningen en het trapveldje in de Burgemeester Luysterburghstraat en de Burgemeester Vermeulenstraat weggehaald. Zelfs de bankjes die particulier bezit zijn, liggen nu ergens bij de gemeente.

luijsterburgstraat

Waar moeten onze kinderen spelen tot minimaal begin 2018? Een vraag die wij als bewoners maar niet beantwoord krijgen bij zowel projectontwikkelaar als gemeente. De komst van 60 huizen lijkt immers veel belangrijker. De beloofde samenspraak met de omwonenden lijkt hiermee echt verdwenen.

Verder zijn er meer dan 10 jonge boompjes uit de grond getrokken en afgebroken door een kraanmachine. Boompjes waarvan de gemeente heeft gezegd dat ze herplant zouden worden. Zelf stelden wij

Enige tijd geleden was er het verzoek om een ander boompje in de straat te herplanten tbv een extra parkeerplaats. Dit werd resoluut van tafel geveegd door de gemeente want de ‘bomenlijn’ in de straat zou hiermee doorbroken worden. Maar ruim 10 boompjes bij elkaar verderop in de straat mogen echter wel zonder pardon en herplant wijken voor de huizen die er moeten komen. 

Om dan nog maar te zwijgen over het aanstaande vertrek van de vijver die middenin onze straat ligt. Jarenlang hebben wij als bewoners van de Burgemeester Luysterburghstraat ons er hard voor gemaakt dat deze onderhouden zou worden door de gemeente. Meerdere keren zijn er ecologen namens de gemeente komen kijken en wij kregen te horen dat ze hem niet konden onderhouden ivm de aanwezige fauna. Onze vijver viel onder de noemer ‘paddenpoel’ en zou eens in de 5 jaar voor de helft onderhouden worden. Maar nu is alles anders, de komst van 60 woningen moet voorbereid worden en per ongeluk hoorden we gisteren dat de vijver eind deze week ‘dichtgegooid’ zal worden, want de bouwketen moeten uiteraard ook in onze straat komen te staan. De kikkers en vissen zullen zeer binnenkort dus levend begraven worden. En bijgevoegd geluid zal een stille dood sterven.

Onbegrijpelijk en heel erg jammer dat het zo moet gaan na alle positieve gesprekken die we in een eerder stadium gevoerd hebben met projectontwikkelaar en gemeente.

Bewoners Burgemeester Luysterburghstraat 

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter