Circus komt naar Princenhage

0

Het Nederlands Stadscircus “Magic Circus” raast elk jaar langs de grote steden als Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. De oorsprong van dit circus ligt echter in Breda en dus slaan ze dit jaar de wijken van Breda niet over.

Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni vinden de voorstelling plaats in de circustent die opgebouwd zal worden op het grasveld aan de Pottenbakkerstraat. De voorstelling van ongeveer 100 minuten begint beide dagen om 16:00 uur.

De gloednieuwe voorstelling waarmee Magic Circus in 2016 door de Nederlandse reist heet Sottosopra. Een acrobaat die als een vlieg tegen het plafond van de tent loopt. Twaalf meter hoog. Een Zuid-Amerikaanse schoonheid die in kopstand rondjes draait op een trapeze zonder vangnet. Tien meter hoog. En een acrobaat uit Letland, die op een gevaarlijk wankelende toren van stoelen een handstand maakt. Allemaal kunststukjes ondersteboven, oftewel Sottosopra op zijn Italiaans.

Gelukkig heeft Clown Jofri hoogtevrees en blijft hij met beide benen op de grond. Alweer heeft de Nederlands kampioen goochelen en clownerie heel wat frisse ideeën in zijn hoge hoed gestopt. Het resultaat is een fontein aan komische en romantische gebeurtenissen die het publiek soms letterlijk niet onberoerd laten. Clown Jofri wordt omringd door een groep veelzijdige internationale artiesten. Zij verrijken de voorstelling met oosterse mast-acrobatiek, wervelende hoela hoep, krachtige handstanden plus meeslepende magie, illusionisme en dierlijke surprises. Magic Circus staat er om bekend geen gewoon circus te zijn. De voorstellingen zijn altijd snel, flitsend en modern met steevast een boodschap die je niet hoeft te zien maar waar je wel wat mee kunt. Want laten we wel wezen: het is goed om dingen eens van een andere kant te bekijken.

Kaartjes voor de voorstelling zijn er vanaf 10 euro online te boeken op de website: www.magic-circus.nl. Maar aangezien de directeur van het circus een echte Bredanaar is kan alleen bij de shows in de Bredase wijken per betalende volwassene voor de stoelen of fronttribune één gratis kind mee. Ook kunnen kaarten worden gekocht één uur voor de voorstelling bij de circustent, pinnen is echter niet mogelijk.

 

Foto Piet Hein Out, Magic Circus

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter