Lentebijeenkomst Opgeruimd Breda

0

Zaterdag 16 april organiseert de gemeente Breda de Lentebijeenkomst voor vrijwilligers in “ons” parkje naast de speeltuin aan de Pottenbakkerstraat.

Voorgaande jaren werd deze bijeenkomst gemiddeld bezocht door ongeveer 100 vrijwilligers, maar dit jaar zijn niet alleen de vrijwilligers, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!!

Er wordt een grote tent op het veld geplaatst en ook een catering georganiseerd. Er wordt een rondleiding georganiseerd door het park waarbij allerlei tips worden gegeven over groenonderhoud. De gemeente geeft informatie over geveltuinen en boomspiegeltuinen waarbij ter plekke als voorbeeld een drietal boomspiegels aan de Pottenbakkerstraat wordt ingericht als boomspiegeltuin. En dan is er nog een workshop “creaties maken van snoeimateriaal”.
Het programma is als volgt:
13.30                            Ontvangst en stand van zaken Opgeruimd Breda.
14.15 – 14.45u            Snoeikalender door René Welten van het Prinsentuin College.
14.45 – 16.30u            Rondwandeling en praktische uitleg over het groenonderhoud, aanleg boomspiegeltuin en biodiversiteit binnen de wijkdeal Princenhage Groen.
Workshop ‘creaties van snoeimateriaal’ door Karmijn en Nienke van BloemenNoord (www.bloemennoord.nl). Indien mogelijk snoeischaar meenemen.
16.30u                         Opgeruimde borrel

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan vóór dinsdag 12 april. Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar opgeruimdbreda@breda.nl en u ontvangt na aanmelding een bevestiging. Zie ook www.opgeruimdbreda.nl, www.facebook.com/opgeruimd en twitter@opgeruimdbreda. We hopen u 16 april te verwelkomen!

Met vriendelijke lentegroeten,
Vereniging “Princenhage Groen!”

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter