Tjeu Tiggelman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

0

Op vrijdagochtend 25 september is Tjeu Tiggelman in een volle Vlaamse Schuur van De Koe benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tjeu was deze ochtend onder valse voorwendselen naar De Koe gelokt voor een vergadering in verband met het 70 jarig bestaan van de EHBO-vereniging Sint Christophorus.

Leden van de EHBO-vereniging hebben Tjeu voorgedragen voor de Koninklijke onderscheiding omdat Tjeu zich op meerdere vlakken lange tijd belangeloos heeft ingezet. In de EHBO-vereniging heeft Tjeu vele uren vrije tijd gestoken. Niet alleen met bestuurstaken, maar ook alles wat er komt kijken bij het regelen van de inzet van EHBO-ers bij diverse evenementen in en buiten Princenhage. Verder heeft hij bij de EHBO-vereninging een lange tijd de functie van materiaalman bekleedt.
Verder is Tjeu een lange tijd actief geweest als algemeen jurylid bij atletiek vereniging Sprint. Daarbij stond Tjeu altijd klaar om zijn zoon Ronnie, die traint bij de Specials, van en naar de trainingen of wedstrijden te rijden. Daarbij maakte het Tjeu niet uit of deze in buurt waren of dat de wedstrijden in Friesland of in België waren.
Ook staat Tjeu bekend als een sociaal persoon die altijd klaar staat voor anderen. Zo heeft hij in Princenhage veel betekend voor de ouderen en minder valide inwoners. Tjeu was actief als vrijwilliger en vervoerde met enige regelmaat mensen naar allerlei plaatsen. Ook deed Tjeu regelmatig boodschappen voor menig inwoner van Princenhage. Tot slot gaat Tjeu ook al jaren belangeloos mee als begeleider van de jongeren bedevaart naar Lourdes. Ook daar steekt Tjeu veel tijd in de begeleiding van jongeren met een handicap.

Het Wijkblad Princenhage feliciteert Tjeu, zijn vrouw Willy en zoon Ronnie met de benoeming.

Delen

Over de auteur

Laat een reactie achter